Hrant Dink Davasında Gelişme

Hrant Dink soruşturması için dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifade vermek üzere çağrıldı.

GÜNCEL - 2014-12-08 17:19:46

Hrant Dink suikasti için "kamu görevlilerin ihmali olup olmadığına" dair soruşturma devam ederken dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Ay da ifadeye çağrıldı.

 

Hrant Dink soruşturmasını İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan yürütüyor. Doğan, bugün polis memuru Bahadır Tekin'i (Eylül ayında eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güner ile birlikte soruşturulmasına izin verdiği 9 kamu görevlisinin isminden biri) ifadesini almak üzere çağırdı. Tekin'in kendisine yapılan suçlamaları reddettiği bildirildi.

 

Hrant Dink soruşturmasını yürüten Savcı Doğan, suikastın işlendiği dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay'ı ifadesini almak üzere çağırdığı iddia edilirken, Altay'ın gelecek hafta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek ifade vereceği alınan bilgiler arasında.

 

Soruşturmayı yürüten Savcı Yusuf Hakkı Reşat Altay dışında, suikast davasından beraat eden Erhan Tuncel ile bu davada ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Yasin Hayal'i de bilgilerine başvurmak üzere ifadeye çağıracağı bildirildi.

Günün Diğer Haberleri