Eskişehir'de Cezaevinde Koğuş Ateşe Berildi

Eskişehir'de H tipi cezaevinde tutuklu ve hükümlüler kötü muammele gördükleri gerekçesi ile koğuştaki yatakları ateşe verdiler.

GÜNCEL - 2014-12-09 10:10:02

Eskişehir'de H Tipi Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlüler kendilerine kötü muammele yapıldığını iddia ederek bulundukları koğuşların yataklarını ateşe verdi. 11 tutuklu ve hükümlü dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

 

Dün akşam saatlerinde kent merkezine 20 km uzaklıktaki Seyitgazi Yolu üzerinde bulunan Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde meydana gelen olayda kendilerine kötü davranıldığı gerekçesi ile tutuklu ve hükümlü kişiler bir koğuştaki yatakları ateşe vererek durumu protesto etti. Koğuştaki dumanları gören nöbetçi er ve infaz koruma memurlarının içeriye girmesi ile çıkan yangın söndürüldü. 

 

11 tutuklu ve hükümlünün dumandan etkilenmesi üzerine 2'si ambulansla, 9'u cezaevi ring aracı ile Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu 11 kişinin, yapılan ilk müdahaleler ardından sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

 

Tutuklu ve hükümlülerden bazıları hastaneye getirildiklerinde basın mensuplarına “Çekin, cezaevinde neler yapıldığını görün. Cezaevi idaresi millete işkence yapıyor. Hapishanede işkence var. Milleti teşvik ediyorlar, yakın diyorlar koğuşları cezaevi idaresi. Hapishanede işkence yapıyorlar memurlar gardiyanlar” diyerek tepkileri gösterdi.

Günün Diğer Haberleri