Şanlıurfa'da 3 Şehit

Şanlıurfa'da Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye tarafından nöbet tutan askerlere açılan ateşte 3 askerimiz şehit edildi.

GÜNCEL - 2014-12-09 10:25:21

Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında gece yarısı 03:00 sıralarında meydana gelen olayda sınır hattında nöbet tutan askerelere Suriye'nin Telhanzir Köyü mevkiinden ateş açıldı. Açılan ateş sırasında henüz kimliği belirlenemeyen 3 asker şehit oldu. Olayın gerçekleştiği yere Ceylanpınar ve Şanlıurfa'dan Özel harekat ekipleri gönderilerek askeri birlikler sevk edildi. 

 

İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı daha sonra olay yerine geldi. 3 askerin şehit olduğu olayın araştırmalarının sürdüğünü söyleyen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise bu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, "Sınırda nöbet tutan 3 askerimiz, silahla ateş açılmasıyla şehit oldu. Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde. Şu anda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız" dedi.

 

OLAYLA İLGİLİ İNTİHAR İDDİASI


Olayla ilgili bir iddiada, nöbet tutan askerlerden birinin geçirdiği cinnet sonucunda 2 arkadaşını vurduktan sonra kendisi de intihar ettiği, ancak sınırda meydana gelen çatışmalar sebebi ile ateşin Suriye tarafından açıldığının düşünüldüğü yer alıyor.

Günün Diğer Haberleri