Kızlarının Hastalığını Duyunca Şok Oldular

Almanya'nın Münih kentindeki 2 yaşındaki Firuze Oruçova'ya 8 aylıkken rahim kanseri teşhisi konuldu.

DÜNYA - 2014-12-09 13:19:36

35 yaşındakş Ramşn Oruçova ve 25 yaşındakş Türkan Oruçova çifti 3 ay önce henüz 8 aylıkken rahim kanserine yakalanan kızları Firuze için Azerbaycan'dan Münih Hastanesi'ne geldi. Firuze, Münih Schwabing Klinikum'nda tedavi görmeye başladı. DHA muhabirlerine baba Ramin Oruçova'nın yaptığı açıklamada kızını Bakü'de götürdükleri hastanede çıkan raporda kanser olduğunu öğrendiklerini söyleyerek  "Firuze 1 sene içinde 18 kez kemoterapi tedavisi gördü ve 2 kez de ameliyat oldu" dedi.

 

Oruçova ailesi kızlarının tedavisi için bir yakınlarının tavsiyesine uyarak Azerbaycan'dan Münih'e geldi. Baba Ramin Oruçova; "İstanbul’da yaşayan Azeri bir işadamı 50 bin euro bağış yaptı ve toplam 68 bin euro ile Almanya’ya geldik. O para şu anda bitmiş durumunda. Türk motosiklet kuruluşu Turkos MC yöneticileri ile tanıştık ve onlar bize sahip çıktı. Allah razı olsun, her şey ile onlar ilgileniyor." dedi.

 

Firuze'nin babası Oruçova sözlerine şu şekilde devam etti: "Kızımız, para olmasaydı ölmüştü. Azerbaycan’da devlet sigortası yok. Almanya’daki doktorlar rahim kanserini gördüler ve o an itibariyle Firuze daha güçlü bir kemoterapi ile tedavi görüyor. Azerbaycan devletine müracaat ettik, cumhurbaşkanın hanımına mektup yazdık ama ne cevap ne yardım geldi. Turkos MC için konuşan Levent Çukur ise, yardım kampanyası başlattıklarını ve sürekli hastaneye gittiklerini belirtirken, "160 bin Euro bağış parası toplamaya çalışıyoruz ve şu ana kadar 80 bin 110 Euro toplanıldı. Kim zor durumda ise ona yardım etmek istiyoruz."

 

Aralarında Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'ta oynayan ve Türk eşi olan Aaron Hunt'un da bulunduğu, çok sayıda Türk vatandaşının da dahil olduğu bir çok kişi Firuze'nin sağlığına kavuşması için bağışta bulundu. Bağışların devam etmesi bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri