Kaybolan gençlerden birinin cesedi bulundu

Kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılıp bir süre sonra kaybolan 5 genci arama çalışmaları devam ederken, Marmara Adası Sahili’nde bulunan erkek cesedinin 5 gençten birine ait olduğu ortaya çıktı.

GÜNCEL - 2014-08-22 10:48:58

Marmara Adası Sahili’nde bulunan erkek cesedinin Kumburgaz’da denizde kaybolan 5 gençten birine ait olduğu ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan araştırma sonucunda, bulunan cesedin gençlerden birine ait olduğu tespit edildi. 

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün 4 kurtarma aracı, 1 bot, 2 dalgıç ve 19 arama kurtarma personelinin yaptığı çalışmalar hala yanıt vermedi.

 

Arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 5 dalgıç, 1 büyük bot, 1 küçük bot, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2 mayın avlama gemisi ve 1 arama kurtarma gemisi, İl Emniyet Müdürlüğü'nün 1 bot, 5 dalgıç ve 1 helikopter destek veriyor.

 

GÖNÜLLÜLER DE DESTEK VERİYOR

Gönüllülerin de yardım ettiği çalışmalarda kayıp ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay tarafından mobil mutfak üniteleri ve dinlenme çadırlarının temin edildiği belirtildi.

 

İstanbul Valiliği, tüm arama faaliyetlerine rağmen şu ana kadar Kumburgaz sahilinden 4 gün önce deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiye ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirdi.

 

Öte yandan, deniz bisikletini gençlere kiralayan işletme sahibi dün tutuklanmıştı.

Günün Diğer Haberleri