Olaylı Maçta Ortalık Savaş Alanına Döndü

Şırnak'ta Cizre İlçesi'nde Ziraat Türkiye Kupası Cizrespor-Gençlerbirliği maçı sonrasında olaylar çıktı. Stat çevresinden maç sırasında binalardan karşılaşmayı izleyen taraftarlar sahaya havai fişek attı. Maçın ardından ise polis, taraftarlardan bir gruba gaz fişekleri ile müdahale etti.

SPOR - 2014-12-09 18:29:01

Cizrespor'un 2-1 yenildiği Cizrespor-Gençlerbirliği karşılaşması Cizrespor'un cezası sebebi ile seyircisiz oldu. Ancak bu durum taraftarların maçı izlemesini etkileyemedi. Stadyum çevresinde bulunan yüksek binalara çıkarak maçı izleyen binlerce taraftar yeşil-kırmızılı ekip lehine tezahürat yaparken özellikle ikinci yarıda Gençlerbirliği takımının kalecisinin bulunduğu kaleye maç sırasında havai fişek ve maytap attı.

 

Cizresporlu taraftarlar takımları lehine tezahürat yaparken bazen de Kobani lehine sloganlar attı. Cizre İlçe merkezinde bulunan şehir stadına çıkan tüm yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Barikatlardan sıkı aramalar ardından geçişlere izin verilirken araç girişlerinin geçişlerine izin verilmedi. Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ise maçı protokol bölümünden izledi.

 

Binaların teraslarından maçı izleyen taraftarların Kuzey Irak'ta kullanılan Kürt bayrağı açtıkları görüldü.

 

Maçın bitmesi ile birlikte güvenlik güçleri, çevik kuvvetler sahaya girdi. Çevik kuvvetler, binalarda bulunan taraftarlara ise gaz bombaları ile müdahale etti. Stadın yakınında bulunan Kamil Acun İlköğretim Okulu, Emine Yaşin Kız Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri atılan gaz bombalarından etkilendi. Öğrencilerin çoğu gaz bulutlarından etkilendikleri için okullarını terk etmek zorunda kaldı.

 

Maç ardından taraftarlar Ostoni Mahallesi'nde polisle çatışmaya girdi. Göstericiler polislere havai fişek ve taşlarla saldırırken, polisler ise gaz bombaları ve tazyikli sularla göstericilere müdahale etti. Gençlerbirliği yönetici ve oyuncuları ise bu olaylar sebebi ile bir saatten fazla bir süre statta kaldı.

Günün Diğer Haberleri