AVM'ler Pazar Günleri Kapalı

Fiili satış alanı 400 metrekarenin üzerindeki büyük mağazalar için kanun taslağı meclise sunuldu. Meclise sunulan kanun taslağında Pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapalı olacak mağazalar, diğer günler de ise saat 20:30'da kapanacak.

YAŞAM - 2014-12-10 13:15:34

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzası ile "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi"  TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

 

Büyük mağazaların kuruluşu için "Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu"nun raporu gerekecek. Bu kuruluş izninin alınması ile diğer kanunların yükümlüşüğü ortadan kalırılmayacak ve bu yükümlülükler de zorunlu kılınacak.

 

Eğer bir mağaza kuruluş izni alamadıysa bu mağazaların açılışı için ruhsat verilmeyecek ve projeler teşvik kapsamına alınmayacak.

 

Değerlendirme Kurulu il, ilçe ve belde dışında işletmeler için 9 üye; il, ilçe ve belde içindeki işletmeler için ise 9 üyeden oluşturacak. 

 

değerlendirme Kurulu'nun sekreterta hizmetleri ile ilgili işlemler ise Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü veya Belediye Başkanlıkları tarafından yürütülecek.

Günün Diğer Haberleri