Yıldırım: Davutoğlu istişare kararıdır

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım basın toplantısında konuştu ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım Davutoğlu’nun genel başkanlığa aday gösterilmesini değerlendirdi.

SİYASET - 2014-08-22 12:45:39

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım, basın toplantısında konuştu. Yıldırım Davutoğlu’nun genel başkanlığa aday olarak gösterilmesini değerlendirdi.

 

“AK PARTİ DESTEĞİNİ HEP ARTIRDI”

Yıldırım, AK Parti’nin seçimlerde desteğini hep artırarak yükseldiğine dikkat çekerek anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin partiyi daha da ileri taşıdığına vurgu yaptı.

 

“DAVUTOĞLU, İSTİŞARE KARARIDIR”

Genel başkanın kim olacağına dair kararın temaül yoklamaları ve istişareler sonucunda birlikte karar verildiğine işaret eden Yıldırım, süreç içinde birçok ismin gündeme gelindiğini neticede ise Davutoğlu isminde karar kılındığını ifade etti.

 

“BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ KALİTELİDİR”

Yıldırım, genel başkanlığa kendisinin aday olup olmayacağı sorusuna şu cevabı verdiğini dile getirdi: “Bana da soruldu. Ben de şu cevabı verdim. Biz AK Parti grubu olarak 313 vekiliz. Bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalitededir. Bizde bir liderlik kavgası olmaz, yapılacak istişareler neticesinde en uygun sonucu elde ederiz” Bu süreçte MKYK’nın ve Genişletilmiş İl Başkanlığı’nın ve parti grubunun bir araya geldiğini dile getiren yıldırım, dün itibariyle 27 Ağustos olağanüstü kongre için adaylığa Davutoğlu’nun gösterildiğini kaydetti.

 

“DAVUTOĞLU ÇALIŞKANDIR”

Davutoğlu’nun birikimli, kariyeri geniş ve çalışkan bir arkadaş olduğunu söyleyen Yıldırım, “Kendisine başarılar diliyorum. Bundan sonra da AK Parti ülkemiz ve milletimiz için 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için çalışmaya devam edecektir” dedi.

 

“İSTİKRAR VE İSTİKBAL MÜCADELESİ”

Hiçbir yapılanmanın millet adına güç kullanamayacağını belirten Yıldırım, ancak sandıktan destek alanların bunu yapabileceğini ifade etti. “Bunu seçimlerde de gördük” diyen yıldırım AK Parti’nin kat ettiği yolun istikrar ve istikbalin mücadelesi olduğunu söyledi.

Günün Diğer Haberleri