ABD: Kurtarmaya çalıştık başaramadık

ABD’den öldürülen gazeteci Foley’e ilişkin açıklama geldi. Pentagon yetkilileri gazeteciyi kurtarmak için çaba gösterdiklerini fakat başaramadıklarını ifade etti.

DÜNYA - 2014-08-22 13:09:34

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon yetkilileri, IŞİD tarafından boğazı kesilerek öldürülen ABD’li gazeteci için açıklama yaptı. Yetkililer, ABD’li gazeteci James Foley ve diğer rehineleri bu yaz kurtarmaya çalıştıklarını fakat başarılı olamadıklarını ifade etti.

 

Foley’in öldürülmesinden önce özel Amerikan birliklerinin Suriye’de uzun süre IŞİD militanlarıyla çatışma gerçekleştirdiğini belirten Pentagon yetkilileri, Foley ve diğer gazetecilerin izine rastlamadıklarını vurguladı.

 

ABD Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz günlerde gazetecinin öldürülmesine ilişkin açıklama yapmış, IŞİD’in Amerikalı gazeteciyi infaz ettiğini doğrulamıştı. Obama, açıklamasında derin üzüntü içinde olduğunu da kaydetmişti.

 

IŞİD geçtiğimiz gün Ortadoğu’da muhabirlik yapan ABD’li gazeteci James Foley’in başını keserek öldürdüğü videoyu yayınlayarak dünya çapında ses getirmişti. Videoda ABD vatandaşlarının öldürülmesinden Obama’yı sorumlu tutan IŞİD militanı daha sonra Foley’i infaz etmişti.

Günün Diğer Haberleri