7-8 Erkekle Birlikte Olduğunu İtiraf Etmişti

Edirne'de öz amcası da dahil olmak üzere 10 kişi tarafından 16 yaşındaki Y.Ç. zorla fuhuş için yer ayarlama suçlarından yargılandı. Suçlular cezasız kalmayarak 3 ile 19 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

GÜNCEL - 2014-12-13 14:16:52

Olayla ilgili karar duruşması Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Sezgin G., Ersan A., Savaş K. ve avukatları katıldı. Diğer sanıklar Mehmet Ö., Osman Emre Ö., Orhan S., Pınar Ö., Nihat K.,Ferdi Ç. ve Selçuk A. duruşmaya gelmedi. Sanıkların mahkemede son sözleri dinlendi. Avukatlar da mağdur olan Y.Ç. 'nin suçlamaları dışında herhangi bir delil dosyası olmadığını dile getirerek müvekkillerinin beraatlerini istedi.

 

Edine 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Şimşek Küyük tarafından, 16 yaşındaki Y.Ç.'te tecavüz iddiası ile yargılanan kızın öz amcası Ferdi Ç. için dosyada bulunan delil durumlarına göre, cinsal istismar suçu gerekçesi ile 7 yıl 6 ay, hürriyetinden yoksun bırakmak suçu gerekçesi ile ise 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Diğer sanıklar olan Savaş K., Mehmet Ö. ve Sezdin G. ise tecavüz etmekle suçlandıkları davanın sonuçlanması ile sincel istismar suçundan 10, hürriyeti yoksun bırakmak suçundan 9'ar yıl toplam 19'ar yıl hapis cezasına çaprtırıldı.

 

NİKAHLI EŞİNE FUHUŞ YAPTIRDI

 

Sanıklardan Ersan A. ise hem mağdur olan Y.Ç.'yi hem de nikahlı eşi Ayşegül A. ve İlknur A.'yı fuhuşa yer temin etmek ve aracılık yapmak suçlarından 13 yıl 6 ay hapis ve 70 bin lira para cezasına çarptırıldı. Bir başka sanık olan Osman Emre Ö. ise Y.Ç.'ye fuhuş yaptırmak ve yer temin etmek suçundan 6 yıl hapis ve 20 bin lire para cezası aldı. Fuhuş ihbarı üzerine bara yapılan baskında mağdur İlknur A.'ya fuhuş yaptırmak için aracı olarak yargılanan sanıklar hakkında mahkeme kararınca Nihat K., Selçuk A., Pınar B. ve Orhan S.'ye 3'er yıl hapis cezası ve 20'şer bin lira para cezası verildi.

 

GÜNDE 7-8 ERKEKLE YATTIĞINI İTİRAF ETMİŞTİ

 

Geçen yıl Eylül ayonda Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri bir ihbar üzerine bir bara baskın gerçekleştirdi. Barda bulunan İlknur A ve Ayşegül A.'nın dışarıda fuhuş yaptıkları tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinde 16 yaşındaki Y.Ç.'nin de para karşılığında fuhuş yaptığını söyledi. Genişletilen soruşturmada Y.Ç.'nin ifadesi alındı. Genç kız itirafında uyuşturucu temin edebilmek için 150 lira karşılığında günde 7-8 erkekle birlikte olduğunu söyledi. Ayrıca kendisine zorla tecavüz ettiğini söylediği 3 kişiden de şikayetçi oldu. İçlerinde öz amcasının bulunduğu 10 zanlı Edirme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından düzenlenen operasyon ardından gözaltına alındı. 10 zanlıdan 5'i mahkeme tarafından tutuklanırken 5 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Y.Ç. ise yaşanan olayların ardından 2 kardeşi ile birlikte devlet korumasına alındı ve rehabilitasyon merkezine yerleştirildi.

Günün Diğer Haberleri