14 Aralık Operasyonunda Son Durum

Dün sabah başlatılan 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlardan 3 kişi serbest bırakıldı.

GÜNCEL - 2014-12-15 10:43:30

14 Aralık operasyonunda 31 kişi için gözaltı kararı çıkartılmıştı. Gözaltı kararı çıkartılan kişilerden 27'si gözaltına alındı. 31 kişiden biri olan gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın operasuondan gece önce Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı öğrenildi.

 

Gözaltına alınan kişilerden Samanyolu televizyonunda yayınlanan "Tek Türkiye" dizisi ekibinden olan Ebru Şanvardar, Elif Yılmaz ve Naci Çelik Berksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yılmaz'un dün gece Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek aldığı ifadeler ardından serbest bırakıldı.

 

"20 SAAT KADAR GÖZALTINDA KALDIK"

 

Gözaltına alınan ve verdiği ifadesinde sonra dün gece serbeste bırakılan Naci Çelik Berksoy  ”20 saat kadar gözaltında kaldık. Savcı beye ifade verdik. Çekime giderken gözaltına alındım. Bizlere iyi davrandılar. Yaptığımız diziyle ilgili bir şeyler sordular. Yönetmenin ve senaristin sorumlu olduğu şeyleri anlattım. İşleyişi anlattım. Savcı bey ifademizi emniyette aldı. Ardından serbest bırakıldık” şeklinde konuştu.

 

FAHRİ SARRAFOĞLI HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ


14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan bir diğer isim olan gazeteci-yazar Fahri Sarrafoğlu, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrollerine alındı. Adliye önünde bir grup ise, ellerine Türk Bayrağı ve Zaman gazetesi alarak Kuran okudu.

 

6 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

 

"Tek Türkiye" dizisi yapımcısı Salih Asan, senaristi Ali Kara dahil olmak üzere sabah saatlerinde toplam 6 kişi ÇEvik Kuvvet minibüsleri ile sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Şüpheliler yarım saat hastanede kaldıktan ve kontrolleri tamamlandıktan sonra İStanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesine götürüldü.

Günün Diğer Haberleri