İstanbul Emniyet Müdürü İfade Veriyor

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ifade veriyor.

GÜNCEL - 2014-12-15 11:20:27

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti için yürütülen soruşturmada dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah şüpheli olarak çağrıldığı savcılıkta ifade veriyor. Cerrah ifadesini İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda veriyor.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 'Hrant Dink cinayeti soruşturması' kapsamında 'Dink'in ölümünde ihmali olduğu' iddiası ile dönemin bazı kamu görevlilerinin ifadelerine başvuruluyor. Bu gerekçe ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da "şüpheli" olarak İstanbul Adliyesi'ne ifade vermek üzere getirildi.

 

19 Ocak 2007'de Şişli'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink2in ölümü ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı yusuf Hakkı Doğan tarafından soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturmada dönemin kamu görevlilerden bazılarının ifadeleri alınıyor.

 

Hrant Dink cinayetinin işlendiği dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinde olan Celalettin Cerrah da görevini ihmal ettiği ve Dink'in ölümünde ihmali olduğu gerekçeleri ile ifade vermek üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

 

Celalettin Cerrah, soruşturmayı yürüten Yusuf Doğan'a ifade veriyor.

Günün Diğer Haberleri