Şizofren Doktorun Cinayetinde İlginç Detaylar

Geçen çarşamba günü Aydın'da meydana gelen olayda 43 yaşındaki Dr. Hasan Kurtuluş, aynı hastanede birlikte çalıştığı patoloji teknisyeni eşi 46 yaşındaki Ayşegül Kurtuluş'u banyoda bıçaklayarak vahşice öldürmüştü. 43 yaşındaki şizpfreni hastası doktorun tedaviyi redeetiği söylenmişti. Doktorun, eşi ile tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmak için karar aldığı, hastalık gerekçesi ile kullanması gereken ilaçlarını doğacak bebeğine zarar vermemesi için kullanmadığı iddia edildi.

GÜNCEL - 2014-12-15 16:19:32

Geçen çarşamba saat Aydın'ın Ordu Caddesi'nde bulunan Manolya Apartman'ın 3.katında 22:00 sıralarında meydana gelen olay Nazilli Devlet Hastanesi'nde çalışan biyokimya uzmanı Dr. Hasan Kurtuluş'un, akşam yürüyüşünü yaptıktan sonra eve dönen ve duş almak için banyoya giren aynı hastanede çalışan patoloji uzmanı 46 yaşındaki eşi Ayşegül Kurtuluş'u, mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile banyoda 37 yerinden bıçaklayarak öldürmesiyle gerçekleşmişti. Yaşanan olayın ardından Dr. gözaltına alındı. Hasan Kurtuluş tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

 

Doktorun akıl sağlığının yerinde olup olmadığı kararına varılabilmesi için cezaevi savcısı Hasan Kurtuluş'u Nazilli Devlet Hastanesi'ne gönderdi. İki uzmanın kontrolleri ardından Kurtuluş Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek geçen cuma günü hastanenin mahkum koğışuna gönderildi.

 

CİNAYETLE İLGİLİ DETAYLAR


İşlenen vahşi cinayet ardından yapılan araştırmalar, incelemeler ve alınan ifadeler ardından konuyla ilgili olarak bir takım yeni bulgu ve detaylar ortaya çıktı. En ilgi çekici olanı ise Dr. Hasan Kurtuluş'un 10 yıldır çocuğu olmaması üzerine eşi ile tüp bebek yöntemine başvurmuş oldukları için kendisinin tedavisinde kullandığı ilaçların dozlarının ağır gelmesinden korkarak doktorun son 15 günde ilaçlarını almadığıydı.

 

Ayrıca cinayeti işleyen doktor karısını öldürdükten hemen sonra kanlı elbiseleri ile aynı hastanede çalışan bir komşusuna gitti. Olayı komşusuna anlatan Dr. Hasan Kurtuluş'un anlattıkları üzerine komşusunun da olaydan psikolojik olarak etkilenip rapor alarak işe gitmediği de öğrenildi.

 

 

 

Günün Diğer Haberleri