"Kızımı İple Boğdum, Sevgilisinin Önüne Attım"

2 ay kadar önce Şanlıurfa'da boğularak öldürülerek yol kenarına atılan 19 yaşındaki bir genç kızın cesedi bulunmuştu. 19 yaşındaki Zahide Akgül adlı genç kızın töre cinayeti gerekçesi ile öldürüldüğü ortaya çıktı.

GÜNCEL - 2014-12-15 17:18:00

Geçen Eylül ayında Şanlıurfa'nın Yenice Mahallesi'nde Zahide Akgül adlı genç kızın yol kenarında cesedi bulunmuştu. Jandarme ve sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemeler ardından kızın boğularak öldüğü tespit edilmişti. Zeliha Akgül'ün ölümünün töre cinayeti olduğu ortaya çıktı. Aralarında babanın da bulunduğu 4 kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

 

18 yaşındaki genç kızın evlenerek Aydın'da yaşamaya gittiği ancak eşinden şiddet gördüğü gerekçesi ile polise başvurarak kadın sığınma evine yerleştiği, ardından ise Şanlıura'da yaşayan ailesinin yanına yerleştiği söyleniyor. 

 

Zahide Akgül'ün yol kenarında bulunan cesedi sonrasında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından köklü bir araştırma başlatıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından özel olarak kurulan ekipler genç kızın yakınlarının ifadesini aldıkları sırada baba Mustafa Çakır'ın çelişkili ifadeler verdiğini tespit etti. Baba ve ailesi özel ekip tarafından takibe alındı. Son olarak baba Mustafa Çakır'ın arabası incelenedi.

 

Ekipler, baba Çakır'ın otomobili incelemesinde kızını öldürmek için kullandığı tahmin edilen bir ip ve farklı parmak izlerine rastladı. Parmak izlerinin kriminal inceleme ardından ölen genç kız Zahide Akgül'e ait olduğu tespit edildi. Kanıtlar ardından polis ekipleri Çakır ve ailesinin yaşadığı eve baskın düzenleyerek ölen kızın babası Müstafa Çakır, annesi Hace Çakır ve akrabaları H.G., M.D.'yi gözaltına aldı.

 

CİNAYET SUÇLAMALARINI KABUL ETMEDİLER

Tutuklandıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ifadeleri almak üzere götürülen şüphelilerden H.G. ve M.D., Zahide Akgül'ü sadece kadın sığınma evinden alıp Şanlıurfa'ya getirdikleri sırada gördüklerini söyledi. Genç kızın akrabaları ve annesi Hacer Çakır işlenen cinayet suçlamasını kabul etmedi.

 

Sorgulanmak için gözaltına alınan ve ifade veren baba Mustafa Çakır verdiği ifadede kızını öldürdüğünü ifade ederek bu cinayeti, kocasından dayak yediği için Şanlıurfa'ya dönen kızının A.G. ile gönül ilişkisi olduğunu ve kendisinin bu durumu kabul edemediği için işlediğini itiraf etti.

 

"KIZIMI İPLE BOĞDUM"

 

Kızını öldüren baba; "Kızım şiddet gördüğü için kocasını terk etti. Daha sonra başka biriyle görüşmeye başladı. Kızımın böyle bir hayatı yaşamasını istemiyordum. Onu iple boğarak, cesedini sevgilisi olan A.G.’nin evinin önüne attım. Polis sevgilisinden şüphelensin diye kızımın cesedini evinin önüne attıktan sonra kendi evime döndüm. Pişmanım." şeklinde konuştu.

Günün Diğer Haberleri