Rehine Krizine Polis Müdahalesi

Sidney'de polis, silahlı bir kişi tarafından rehine tutulan kişileri kurtarmak, rehine krizine son vermek için, rehinelerin ve silahlı kişinin bulunduğu kafeye baskın yaparak müdahele etti.

DÜNYA - 2014-12-15 18:11:14

Avusturalya'nın Sidney kentinde rehine krizine son vermek için polis tarafından silahlı kişi tarafından rehinelerin tutulduğu kafeye yapılan operasyonda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Yaralanan rehinelerin durumlarının ciddiyeti henüz bilinmiyor.

 

Polis ekipleri ağır silahlarla donatılarak silahlı kişiler tarafından rehinelerin tutulduğu kafeye düzenlediği operasyonda bazı rehinelerin kaçtığı, bazılarının yaralandığı, patlama sesi duyulduğu iddialarına ulaşılıyor. Gazeteciler 16 saattir olay yerinde.

 

Avusturalya basınında yer alan bilgiye göre bilginin kesin olmaması ile birlikte saldırganlardan biri vuruldu. Operasyonda yaralanan kişilerin durumları da henüz bilinmiyor.

 

Silahlı kişinin, kendini şeyh olarak tanımlayan 49 yaşındaki, daha önceden cinsel istismar suçundan cezalandırılmış, İranlı bir mülteci olan Man Haron Monis olduğu TSİ 16:00 sıralarında belirlenmişti.

 

16 saat süren rehine krizinden beş kişi kafeden kaçmayı başarmıştı.

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri