Belgesel için Gittiği Kabilede Evlendi

Huaroani kabilesiyle ilgili bir film çekmek için Ekvador'a giden İngiliz film yapımcısı Sarah Begum orada evlendi.

DÜNYA - 2014-12-15 18:38:02

Londra'daki işini bırakarak kabile ile ilgili bir belgesel filmi çekmeye Ekvador'a giden, kabile köyünde 2 hafta yaşayan İngiliz film yapımcısı Sarah Begum, çağrıldığı kulübede serenomiyle karşılandı. Kabile üyeleri tarafından yapımcıya yerel kıyafetler giydirilerek geleneksek içki olan chicha içirildi, tören yemeklerinden yedirildi.

 

Yapılan seremıni ve tören ardından kendisinden 30 yaş büyük olan Ginkto adlı savaşçı ile geleneksel kabile töreni ile evlendiğini öğrenen yapımcı Begum yaşadıklarına inanamadı.

 

Begum daha sonra gerçeği anladı. Kadının anladığı gerçek ise, kabile üyelerinin, kendilerinin tarım yapmalarını engelleyen ve hayatlarını olumsuz etkileyen petrol firmalarına karşı film yapmak için kabilelerine gelen Begum'e bu şekilde teşekkür etmeleri idi. 

 

Zehirli ok üfleyen kamışlarla avlanmayı ve uzun otları dokumayan öğrenen yapımcı Begum, gittiği kabilede oldukça sıcak insanların olduğunu ve kendisini hoş karşıladıklarını söyledi.

 

Belgesel çekimleri için gittiği Huaroani kabilesinden İngiltere'ye dönen Sarah Begum, kabile ile bağlantısını koparmadı. Begum, kabile üyelerinden bazılarının yakın kasabalara giderek e-posta adreslerine bakmaları ile iletişime devam ediyor.

Günün Diğer Haberleri