PFDK'dan Men Cezası

PFDK, futbolcu Volkan Çekirdek için 6 ay men cezası verdi.

SPOR - 2014-12-15 18:54:23

Spor Toro 3. Lig 2. Grup temsilcisi Sivas Dört Eylül Belediyespor'un futbolcusu Volkan Çekirdek, ağrı kesici olarak tanımlanan doping kullandığı gerekçesi ile Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 6 ay men cezası aldı.

 

PFDK tarafından konu ile ilgili yapılan kurul toplantısı ardından açıklama yapıldı. Ligin 4. haftasında 28.09.2014 tarihinde oynana ve 1-0 galibiyetle sonuçlanan Arsinspor maçından sonra futbolcu Volkan Çekirdek'ten alınan örnekler oyuncunun ağrı kesici madde olarak tanımlanan doping kullandığı ortaya çıktı. Oyuncuya 6 ay men cezası verildi.

 

PFDK tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

 

"Sivas Dört Eylül Belediyespor Kulübü sporcusu Volkan Çekirdek'in  28.09.2014 tarihinde oynanan Sivas Dört Eylül Belediyespor-Arsinspor, Spor Toto  3. Lig 2. Grup müsabakasında Türkiye Futbol Federasyonu Futbolda Dopingle  Mücadele Talimatı'nın 5.1. ve 5.2. maddelerine aykırı eylemi nedeniyle, aynı  talimatın 38.2. ve 39.1 maddesi uyarınca takdiren 6 ay resmi müsabakalardan men  cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

 

"KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ"

Sivas Dört Eylül Belediyespor Sportif Direktörü Hayrettin Yerlikaya, konuyla ilgili olarka genç oyuncu Volkan Çekirdek'in maç öncesinde başı ağırdığı için ağrı kesici aldığını, maçtan sonra yapılan kontrollerde bu yüzden oyuncu da yasaklı maddeye rastlandığını söyleyerek bu karara kesinlikle ititraz edeceklerini belirtti.

Günün Diğer Haberleri