Çarşı'ya Tam Destek!

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'dan 35 kişi hakkında açılan Gezi Parkı olaylarında 'hükümeti yıkmaya teşebbüs' le ilgili davalarının ilk duruşması bugün. Mahkeme 'kalabalık' ve 'salon yetersizliği' nden dolayı geç başladı.

GÜNCEL - 2014-12-16 11:41:54

Gezi eylemlerinde Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyeleri, 'darbeye teşebbüs' ile suçlanarak tutuklanmıştı. Çarşı grubu üyelerinden 35 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Dava görülüyor.

 

09:30'da başlaması gereken 'Çarşı Davası' Adliyenin 25 kişilik en küçük salonunda yapılması ayarlandığından dolayı 'salon yetersizliğinden' dolayı geç başlamak zorunda kaldı. Salon yetersizliği sebebi ile adliyede tartışma yaşandı.

 

Mahkeme Başkanı 'nın tartışma sırasında "Davayı burada görelim, ne zaman davalar deplasmanda görülse problem oluyor" demesi üzerine Çarşı grubu üyeleri "Biz deplasmanda da kazanırız" cevabınu verdi.

 

"BİZ DEPLASMANDA DA KAZANIRIZ"

 

Çıkan tartışma sebebi ile duruşma bir türlü başlayamayınca salon değiştirilmek durumunda kaldı. Görülmesi gereken duruşma daha büyük bir salona geçilerek başlandı. Konuyla ilgili olarak tepkisini "Burada bir taraftar grubu yargılanıyor. Burada deplasman yok. Sanık avukatları ayakta ve yetersiz salon koşullarında savunma yapamayacaklarını belirtiyorlar" sözleri ile dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu dışında davayı izlemeye gelenler arasında CHP'nin hukukçu milletvekili MAhmut Tanal, Melda Onur ve DGP Genel Başkanı İdris Bal da bulunuyor.

 

ÇARŞIYA DESTEK

 

Dava başlamadan önce ÇArşı grubuna destek için birçok taraftar ve vatandaş Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeydi.

Beşiktaş taraftarlarından bir grup pankartlar açarken sloganlar atanlar da vardı.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


Gezi olayı sırasında Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde eylem yapan Çarşı gurubundan 35 kişi için 'ağırlaştırılmış müebbet' cezası isteniyor. Bu 35 kişi ‘Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçundan yargılanıyor.

 

BİR GRUP ADLİYEYE GİRDİ

 

'Çarşı Davası'nın görüleceği duruşma saloluna giren bazı taraftarlar koridorda Çarşı marşları söyleyerek Çarşı'ya destek oldu. İstanbul 13. ağır Ceza Mahkesi'nde görülecek olan dava için kapılar 09:50'de açıldı.

 

"VİCDANINIZLA KALIN!"

 

Gerçekleşecek dava öncesinde Çarşı grubu taraftarları açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde: “Ulu Kartal, kimseleri darbecilere, terör örgütlerine methiyeler düzmek, yardım ve yataklık yapmak zorunda bırakmasın. Vicdanınızla kalın!”

 

Bu açıklamaya ve Çarşı Grubu'na sosyal medyadan da destek yağıyor.

 

TÜM TARAFTAR GRUPLARINDAN TAM DESTEK

 

Fenerbahçeliler Derneği, Tek Yumruk, Sopalı Pankart, Kızıl Aslan, Asi Dramalılar, Vamos Bien, Sol Açık, Beleştepe gibi birçok taraftar grubu da Çağlayan'da Çarşı Grubuna destek verecekleri bildirdi.

 

SANIKLARIN SAVUNMASI İÇİN DURUŞMAYA 100 AVUKAT KATILDI

 

'Çarşı Davası' için yapılan duruşmaya CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran, İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, CHP eski İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcıi Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Ressam Beydi Baykam ve birçok Beşiktaş taraftarı izleyici olarak katıldı. Duruşmaya sanıkların savunmasını ise İstanbul Borosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğı 100 avukat katıldı.

 

Çariı'ya destek vermek amacı ile adliyeye gelen yüzlerce kişi arasında Gezi olayında bir polis tarafından atılan gaz kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu hayatını küçük yaşta kaybeden Berkin Elvan'ın anne ve babası da bulunuyor.

Günün Diğer Haberleri