Ölü Sayısı Artıyor: 104 Ölü

Pakistan'da Taliban militanları tarafından Peşaver kentinde bir okula yapılan saldırıda rehin alınan toplam 500 öğretmen ve öğrencilerden çok sayıda yaralı olduğu bildirilirken, operasyon sırasında da 104 kişinin de öldüğü söyleniyor.

DÜNYA - 2014-12-16 13:05:11

Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula, silahlı Taliban militanları tarafından baskın düzenlendi. Militanla tarafından 500 kişi rehin alındı. Bazı öğrenciler okulun arka kapısından güvenli şekilde çıkarılırken, diğerlerinin durumları hakkında olumlu haberler alınmıyor. Güvenlik güçleri tarafından militanlara, rehinlerin kurtarılabilmesi için operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleri ve militanlar arasında çatışmalar aralıksız devam ederken 84 öğrenci en az 104 kişini öldüğü söyleniyor. Ölü sayısının artabileceği de ihtimaller arasında.

 

Pakistan'ın kuzeybatısında Hayber Paktunkhva eyaletinin başkenti olan Peşaver kentinde bulunan bir okula Taliban örgütleri saldırı düzenledi. Bu saldırıda alınan rehinler arasından 80'den fazla kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Hayber Paktunhva Başbakanı Pervez Hattak, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına Peşaver'de bulunan Lady Readinh Hastanesi'nde açıklama yaptı. Öğrenci ve öğretmenler dahil olmak üzere ölü sayısının 104'e kadar çıktığını söyleyen Hattak; "Bana verilen bilgilere göre 80 den fazla öğrenci de yaralandı" dedi. Hattak, güvenlik güçleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada üç teröristin de öldürüldüğünü kaydetti. Hattak, "Çatışmalar hala devam ediyor" diyerek sözlerine devam etti.

 

TALİBAN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

 

BBC'ye saldırı operasyonu ile ilgili olarak bir Taliban sözcüsü yaptığı açıklamada bu operasyonu Taliban'ı hedef alan ordu operasyonları nedeni ile yaptıklarını ve saldırıda sadece büyük öğrencileri vurduklarını dile getirdi. 

 

Konuyla ilgili yetkililer ise, saldırı yapılan askeri okuldaki çocuklarının en büyüğünün yaşının 16 olduğunu söylüyor.

 

KENDİSİNİ HAVAYA UÇURDU

 

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Hayber Pantunhva eyaleti Başkanı Pervez Khattak, 10 üniformalı kişinin binaya girdiğini, bir tanesinin kendisini havaya uçurduğunu, diğer kişinin ise 2 güvenlik görevlisini öldürdüğünü söyledi.

 

"DEHŞET VERİCİ"


İngiltere Başbakanı David Cameron ise yaptığı açıklamada okula giden masum çocuklarının öldürülmesinin dehşet verici bir olay olduğunu söyleyerek, Pakistan'dan gelen haber ile şoka uğradığını dile getirdi.

Günün Diğer Haberleri