ÇARŞI Liderinin Savunması

Bugün 14:30'da başlayan Gezi direnişinde 'darbeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Beşiktaş Çarşı taraftarları grubundan 35 kişinin ilk duruşması yapılıyor. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ında görülen dava da Çarşı grubu liderlerinden Cem Yakışkan savunması alınıyor.

GÜNCEL - 2014-12-16 15:20:27

100 avukatın savunma için bulundğu duruşma salonunun ufak olduğu gerekçesi ile başka bir salon talebi isteği yüzünden çıkan tartışma duruşma geç başlamasına sebep oldu. Talebin mahkemi heyeti tarafından kabul edilmesi ardından duruşma başladı.

 

Çarşı grubu liderlerinden olarak bilinen Cem Yakışkan'ın savunması alınmaya başladı.

 

Çarşı Grubu liderlerinden Cem Yakışkan'ın savunması şu şekilde:

 

O tarihlerde twiter adresim yoktu. Benim konuşmalarımda yönlendirme ifadem de yoktur. "Mesele birkaç ağaç meselesi değil" sözleri bana ait değildir. Hakkında beyan da bulunan Yusuf Demirciyi simasını tanırım diğer tanığı ise hiç tanımam. "Koyun gibi öleceğimize Aslan gibi ölürüz" lafını ise başka bir olay için söylemişti. 

 

Gezi döneminde pizza ve köfte paralarını ödemesi konusunda ise "benim pizza restoranım var. Bacanağım telefonda Divan otelinin oraya yemek göndereceğini söyledi. İyi olur dedim. Yeni açmıştım dükkanı. Bin TL'lik iyi bir siparişti ve ödemeyi havaleye yapacağını söylemişti. 

Günün Diğer Haberleri