Yarın Türkiye'de 'Milli Yas' İlan Edildi

Türkiye'de Pakistan'da yaşanan katliam için 1 günlük yas ilan edildi.

GÜNCEL - 2014-12-16 18:38:31

Pakistan'ın kuzeybatısında Hayber Paktunkhva eyaletinin başkenti olan Peşaver kentinde bulunan bir okula Taliban militanları tarafından düzenlenen saldırıda rehin alınan öğrenci ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 148 kişinin öldürülmesi gerekçesi ile Türkiye'de 1 günlük "milli yas" ilan edildi.
 
Bugün Pakistan'da askeri bir okula 7-8 kişi olduğu bilinen Taliban militanları tarafından saldırı gerçekleştirildi. Rehinlerin kurtarılması için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ve militanlar arasında çıkan saatler süren çatışmada sayısız kişi yaralanırken 148 kişinin de öldüğü bildirildi. Ölü sayısının artmasından endişe duyulurken Taliban'dan bir açıklama geldi. Talibanlar, bu saldırıda askeri okulu seçmelerinin nedenini "Saldırı için askeri okulu seçmemizin nedeni, ordunun operasyonlarda kadın ve çocuklarımızı hedef almasıdır. Onların da aynı acıyı hissetmesini istedik" şeklinde açıkladı.
 
Yaşanılan bu katliam ardından, ölen yüzlerce kişi için Türkiye'de 1 günlük yas ilan edildi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu "Pakistan'la dayanışmak için 1 günlük yas ilan ettik" diyerek yarın Türkiye'de 1 günlük "milli yas" olacağını belirtti.
Günün Diğer Haberleri