Kadın yolcuda Ebola yokmuş

Türk Hava Yolları'nın Kano-İstanbul seferini yapan uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen bir yolcu, “ebola” şüphesiyle hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı. Sevindirici haber bugün Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Kadın yolcuda Ebola virüsüne rastlanmadığı kaydedildi.

GÜNCEL - 2014-08-26 22:48:24

Geçtiğimiz günlerde Nijerya'nın Kano şehrinden İstanbul'a gelen 23 yaşındaki İtalyan uyruklu bir kadın yolcunun uçakta ateşinin yükselmesi paniğe yol açmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nijerya'dan Türk Hava Yolları uçağı ile gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hastanın, yapılan ileri tetkikler sonucunda Ebola virüsü taşımadığının tespit edildiği belirtildi.

 

Ebola virüsü şüphesiyle kadın yolcu, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce uçaktan alınarak ambulansa bindirilmiş. Her ihtimale karşı kadın yolcu, sağlık ekipleri tarafından ilk muayenenin yapılmasının ardından gerekli teşhislerin yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilmişti. Hastanede müşahade altında tutulan İtalyan kadının tedavisi tamamlandı. 12:00'da taburcu olan kadın yolcu tekrar ülkesine döndü.

 

Ebola şüphesiyle daha önce de yabancı uyruklu bir kadın hastaneye kaldırılmış ve sıtma teşhisi konmuştu. Son zamanlarda Batı Afrika ve Nijerya'yı etkisi altına alan Ebola virüsü gün geçtikçe yayılıyor.

Günün Diğer Haberleri