Apple Mağazası Kapatıldı

Rusya'da rubledeki dalgalanmalar gerekçesi ile, Apple'ın tek satış yeri olan onlıne alışveriş mağazası kapatıldı.

TEKNOLOJİ - 2014-12-17 11:07:47

 

Apple'ın Rusya'da satışlarındakı rublede aşırı dalgalanma yaşanması sebebi ile geçici olaran satışlarının durdurulduğu duyuruldu.

 

Dünyanın teknoloj devlerinden olan Apple'dan bu konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Rusya'da Apple'ın tek satış adresi olan online alışveriş mağazasındaki satışlar, satışlarda rubledeki aşırı dalgalanmalar sebebi ile geçici süreyle durduruldu.

 

Ürün fiyatlarına yönelik inceleme sonrasında bu geçici kapanmanın son bulacağı söyleniyor.

 

Rusya'da Apple ürünlerinin tek satış mağazası olan online satış interner sitesi www.srote.apple.com/ru ise konula ilgili olarak "Apple mağazasını sizin için güncelliyoruz. Kısa bir süre sonra tekrar faaliyete geçeceğiz" mesajı yer alıyor.

 

Apple Finans Direktörü Luca Maestri, bu durumun geçici olduğunu söyleyerek  "Döviz kurunun etkisini hafifletmek için uyguladığımız bir programımız var. Ancak, bu geçici bir program" açıklamasında bulundu.

 

Bugüne kadar değer kaybı yaşanan rubleye bu kayba karşılık olarak ürünlerin fiyatını artırarak yanıt vermeye çalışan şirket Apple'ın eylül ayında sunduğu akıllı telefon Iphone 6 satış fiyatlarının Rusya'da bir ayda yüzde 25 arttığını belirtti. Buna rağmen rubledeki düşüşe engel olunamaması sebebi ile şirketin ülkedeki satışları geçici olarak durduruldu.

 

RUBLEDE KAYIP

 

Ülke ekonomisindeki uluslararası yaptırımlar ve petrol fiyatlarının da sert düşüşü sebebi ile rublede değer kaybı yaşandığı düşünülüyor.

 

Rublenin dolara karşı tarihinde en düşük seviyesede gerilemesi sebebi ile Rusya Merkez Bankası pazartesi gecesi acil şekilde bir toplantı yaparak, politika faizini yüzde 10,5'ten yüzde 17'ye çıkarma kararı almıştı.

Günün Diğer Haberleri