Taliban'dan Bir Saldırı Daha

Alınan bilgilere göre bugün de Taliban bu kez bir bankaya saldırı düzenledi.

DÜNYA - 2014-12-17 14:58:24

Pakistan'da askeri okula düzenlediği baskın ardından bugün de Afganistan'da bir banka şubesine düzenlediği operasyonda alınan bilgilere göre Taliban örgütlerinin elinde de bir çok rehin var.

 

Taliban örgütleri tarafından bu kez Afganistan'ın güneyinde bulunan Helmand kentinde bir banka şubesine saldırı düzenlendiği ve bankada bulunan sivilleri rehin alındığı bilgisine ulaşıldı.

 

Afganistan'ın İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah başkent Kabil'de bir konuşma yaptı. Abdullah açıklamasında Taliban örgütleri tarafından yapılan saldırıda 10 kişinin öldüğünü söyledi. Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak ise Helman kentinin merkezi Laşkergah'da bulunan bir bankaya saldırı yapan Taliban örgütlerinin üzerlerinde bomba düzenekleri olduğunu ve bu militanların bankadaki birçok sivili rehin aldıklarını söyledi.

 

Üzerlerinde bomba olduklarını söyleyen sözcü, iki militanın üzerlerinde bulunan bombayı patlattığını ifade etti. Güvenlik güçleri ve saldırganlar arasındaki çatışmanın devam ettiğini söyleyen sözcü Zwak, yaralı ya da ölü sayısının henüz net şekilde bilinmediğini belirtti.

 

Günün Diğer Haberleri