Ölü Taklidi Yaparak Kurtuldu

Taliban örgütleri tarafından Pakistan'da askeri bir okulda yapılan saldırı sonrasında 145 kiş ölmüş çok sayıda da yaralı tespit edilmişti. Bu baskından 16 yaşındaki Shahrukh Khan adındaki genç yaralı olarak kurtulmuştu. Genç ölü taklidi yaparak kurtulduğu anları anlattı.

DÜNYA - 2014-12-17 15:59:18

Taliban örgütleri Pakistan'ın Peşaver kentinde bulunan askeri okula baskın düzenledi. Bakında 500 öğrenci ve öğretmen rehin alındı. Güvenlik görevlileri ve militanlar arasında çıkan çatışmada ise çok sayıda yararlının yanında 145 kişi de hayatını kaybetti. Yaralı olarak bu saldırıdan kurtulan 150 kişiden biri olan 16 yaşındaki Shahrukh Khan AFP muhabirine saldırıdan nasıl kurtulduğunu anlattı.

 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Shahrukh Khan, Taliban militanları saldırısı sırasında okul salonundaki kariyer rehberliği oturumundaydı. 16 yaşındaki öğrenci militanların okula girer girmez birden her yere yayıldıklarını söyledi. Militanların okula girmesi ardından öğretmenler öğrencilerine yere yatmalarını söylediği sırada militanların salona girdiklerini anlatan Khan "Hepimiz yere yattık, bağırarak salona girdiler. Bana doğru gelen büyük siyah botlar gördüm. Ateş ederek ilerliyordu, hemen ardından dizlerimde yakıcı bir acı hissettim" diyerek sözlerine devam etti.

 

"ÖLÜ TAKLİDİ YAPTIM"

 

Önlerine gelen her öğrenciye ateş ederek devam eden militanların bütün arkadaşlarını öldürdüğünü anlatan Khan, sesi çıkmasın diye kravatını ağzına tıkayarak ölü taklidi yaptığını söyledi. Genç, "Canım yanıyordu, sesim çıkmasın diye kravatımı çıkarıp ağzıma tıkıştırdım ve ölü taklidi yaptım. Ateş eden militan geri döndü, arkadaşlarıma ateş etmeye devam etti. Titriyordum ve bana yaklaşıyordu. Bir an öldüğümü düşündüm, gözlerimi kapadım." dedi.

 

"SÜRÜNEREK SALONDAN ÇIKTIM"

 

Militanların salondan ayrılmaları sonrasında yerinden kalkmak istediğini ancak kalkamadığını söyleyen 16 yaşındaki çocuk, "Kalkmaya çalıştım ama kıpırdadıkça canım daha çok yanıyordu. Her yerde kan vardı. Sandalyede görevli asistanlardan birini gördüm, ölmüştü. Sürünerek salonun yanındaki odaya geçtim."

 

BAYGIN ŞEKİLDE BULUNDU

 

Ölü taklidi yaparak hayatını kurtaran Khan, güvenlik güçleri tarafından bulundu. Bulunduğunda baygın olan çcouk hastaneye kaldırıldı. AFP muhabiri, Khan'ın öldüğünü söylediği asistanın cesedini hastane morgunda gördüğünü söyledi.

Günün Diğer Haberleri