Altın Fiyatları Şaşırtıyor

Altın fiyatları 3 gün içinde 150 liradan 155 liraya yükseldi.

EKONOMİ - 2014-12-17 17:28:07

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Gürsoy, altının geçen hafta normal bir seyirde ilerlediğini söyleyerek son olarak 12 Aralık'ta altının gramını 89 liradan kapandığını belirtti. Gürsoy açıklamasında altının haftaya da aynı fiyatl başladığını ancak 15 Aralık günü öğleden sonra artış göstermeye başladığı söyledi.

 

Gürsoy şunları ifade etti: 

 

"Özellikle dün dolar ve Euro'daki dalgalanmalar, rekorların kırılması altını da etkiledi. Dolar yükseldi, ons fiyatı arttı, altın da yükselişe geçti. Dün bir ara gramı 94,5 lirayı gördü. Sonra tekrar inişe geçti ve günü 91,3 liradan kapattı. Bugün 91 lira seviyelerinde bulunuyor. 15 Aralık’ta 150 lira olan çeyrek altının satış fiyatı, piyasalardaki hareketliliğin etkisiyle 155 liraya çıktı. 3 günde 5 liralık artış çok önemli. Uluslararası piyasalar, birçok ülkede bu şekilde etkili oldu."

 

Altın konusunda piyasanın da şaşkın olduğu söyleyen Gürsoy:  "Dün piyasalar dağıldı desek yeridir. Esnaf da şaşırdı. Elimizdeki altını satsak mı, müşteriden alsak mı bilemedik. Vatandaş zaten hiçbir harekette bulunmadı. Dünü oldukça sessiz geçirdik. Ne alan oldu ne de satan. Bugün alışveriş biraz daha normale döner" diyerek sözlerine devam etti.

Günün Diğer Haberleri