Ünlü Halk Müziği Sanatçısı Sahnede Hayatını Kaybetti

Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı sahnede hayatını kaybetti.

SAĞLIK - 2014-12-18 10:21:18

Kobani'ye destek amaçlı düzenlenen konserde sahneye çıkan halk müziği sanatçıcı Bilal Ercan sahnede fenalaştı ve hayatını kaybetti.

 

Ercan'ın bir kalp rahatsızlığı olduğu ve ertesi gün ameliyata gireceği öğrenildi. Arkadaşları Ercan'a rahatsızlığını hatırlatması ve sahneye çıkmasının tehlikeli olacağını söylemesi üzerine ise sanatçı, “Gençlik beni bekliyor, sahneye çıkmam lazım” yanıtını verdi. Uyarılara rağmen sahneye çıkan halk müziği sanatçısı fenalaşarak aniden yere yığıldı. Sanatçının ölüm sebebinin kalp krizi olduğu belirtildi.

 

Fenelaşan Ercan'a saplık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalede kalp masajı yapıldı. Elektroşok da verilen Ercan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Bilal Ercan'ın rahatsız olmasına ve ertesi gün ameliyata girecek olmasına rağmen bu konseri önemsemesinin sebebinin ORta Anadolu Kürt Sanatçıları İnsiyatifi'nin Kobani'ye destek amaçlı düzenlediği bir konser olması olduğu söyleniyor.

 

SÜMER EZGÜ DUYURDU

 

Bilal Ercan'ın vefat haberini Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Facebook sayfası üzerinden duyurdu. Sümer Ezgü, ayakta çaldığı bağlamasının da Bilal Ercan tarafından tasarlandığını da söyledi.

Günün Diğer Haberleri