Herkesin Aile Diş Hekimi Olacak

Artık aile diş hekimlerimiz olacak.

SAĞLIK - 2014-12-18 10:40:20

Her yıl 220 milyon muayenenin yapıldığı aile hekimliğinde yeni dönemin başlanacağını bildiren Sağlık Bakanlığı, bu durumun hastanelerdeki acil servislerin yoğunluğunu azaltacağını, sistemin daha da nitelik kazandıracağını belirtti. 

 

Proje yeni yılla birlikte uygulanmaya başlayacak. Projeye göre, aile hekimlerinde diş üniteleri kurulacak ve herkesin aile diş hekimi olacak.

 

Aile diş hekimleri sayesinde;

  • Yatalak hastalar evlerinde diş tedavisi görebilecek.
  • Vatandaşların ağız ve diş sağlığı periyodik olarak kontrol edilebilecek.
  • Çocukların diş bozuklukları önlenecek.

 

Aile hekimlerinde aile diş hekimleri yanında obezitenin önlenebilmesi amacı ile diyetisyenler de görev alacak. Sağlıklı beslenebilmek için başvuranlara diyetisyenler, diyet programları hazırlayacak. Tek hekim ve hemşirelik merkezler yerine 3-5 hekimli merkezlerin oluşturulacağı aile hekimi merkezlerinde çocuk gelişimci, psikolog ve sosyal çalışmacı personel de olacak. Ayrıca bu aile hekimi merkezlerinde hızlı tahliller ve röntgen gibi görüntüleme hizmetleri de yapılabilecek.

 

"AİLE HEKİMİNİZLE TANIŞTINIZ MI?" AFİŞLERİ HAZIRLANDI

Takvim haberine göre, 150 bine yakın "Aile hekiminizle tanıştınız mı?" yazılı afişler Bakanlık tarafından aile hekimliği uygulamasına farkındalık kazandırabilmek için hazırlandı. Afişler birçok yerde vatabdaşların görebileceği yerlere asılacak.

 

 

 

Günün Diğer Haberleri