"14 Aralık" Operasyonunda Son Durum

"14 Aralık" operasyonunda gözaltına alınan 30 kişiden Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı'nın aralarında bulunduğu 12 kişi "tutuklama", 4 kişi ise "adli kontrol" gerekçesi ile mahkemeye sevk edildi.

GÜNCEL - 2014-12-18 13:50:18

"14 Aralık" operasyonu 13 ilde birden aynı anda düzenlenmişti.

 

Başlatılan bu operasyonda Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

 

12 kişi "tutuklama", 4 kişi ise "adli kontrol" uygulaması talebi ile mahkemeye sevk edildi.

 

Bu 16 kişinin Nöbetçi 1 Sulh Ceza Hakimliği hakimi Bekir Altun tarafından ifadeleri alınacak. Hakimliğin bulunduğu adliyenin 6. katında, alınacak ifadeler başlamadan önce geniş güvenlik önlemleri vardı.

 

Haklarında tutuklama istenilen 14 şüpheli arasında mahkeme salonuna giren ilk isim Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı oldu. Hakim salona sadece 1 avukatın girmesini isteyince salonda gergin anlar yaşandı.

 

"ÖZGÜRLÜKTEN DÖNÜŞ YOK"

 

Ekrem Dumanlı, 3 kişi ile birlikte sabah saatlerinde sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere geldiği Eyüp Devlet Hastanesi girişinde kendisini görüntüleyen kameralara, iki işaret parmağını da kaldırarak "Yezidlere boyun eğmek yok. Demokrasiden dönüş yok. Özgürlükten dönüş yok" dedi.

 

SERBEST BIRAKILAN İSİMLER

 

14 Aralık günü 13 ilde birden yapılan operasyonda 30 kişi yakalanmıştı. Şüphelilerden  Makbule Çam Elamdağ, Hikmet Tombulca, Ebru Şenvardar, Hüseyin Gülerce, Naci Çelik Berksoy, Ali KAra, Ahmet Şahin, Salih Asan, Samim Noyan, Engin Koç ve Fahri Sarrafoğlu ifadeleri alınması ardından serbest bırakılmıştı.

 

Operasyon kapsamında aranan, operasyon öncesinde yurtdüşüna çıkmıl olan Nuh Gönültaş ise Türkiye'ye döndü.

 

Türkiye'ye dönen Nuh Gönültaş resmi twitter hesabından şu mesajları yayınladı: 

 

-Nihayet Türkiye'deyim. Yarın sabahtan savcilara gidip neler oluyor diyecegim, sorularini cevaplayacagim

 

-Benim için kaçtı diyenler, Amerika'ya kaçtı diyenlere kapak olsun. Amerika'da değil, Moskova'daydım. Bir ülke nasıl çöküyor, gördüm

 

-Bi kaç gündür Moskova'daydım, Ruslar kan ağlıyor, Putin de malesef çok zor durumda. Ruble yüzde yüze yakın devalüe oldu.

 

-AB ve ABD'nin Rusya'yı Kırım'ı işgal ettiği için cezalandırdığı çok açık. Diz çöktürüyorlar adeta. Fakat Ruslar dirençli insanlar...

 

-Arkadaşlar... Ben kaçak duruma düşmedim. Yurt dışına gittiğimde hakkımda hiç bir karar yoktu, hala da yok.

Günün Diğer Haberleri