Tansu Çiller İfade Veriyor

Eski Başbakan Tansu Çiller ifade veriyor...

SİYASET - 2014-12-19 11:12:55

28 Şubat davası Ankara 5. ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Görülen davada eski başbakanlardan Tansu Çiller'in  "mağdur" sıfatıyla dinlenilmesine karar verilerek Çiller, ifade vermek üzere sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na çağrıldı. Çiller dava hakkında “28 Şubat bir darbedir. Geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir” dedi.

 

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında eski başbakanlardan Tansu Çiller "mağdur müştekisi" olarak dava kapsamında mağdur oldukları iddia edilen, İstanbul'da ikamet edenler için yapılacak duruşmaya katılacak.

 

Daha önce çağrıldığı 3.duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan Tansu Çiller'in bu duruşmada "mağdur müşteki" olarak ifade vermesi bekleniyor. 

 

23 Şubat dönemine ilişkin olarak 103 sanık “28 Şubat bir darbedir. Geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir” suçundan yargılanmıştı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, bu davanın mağdurları arasından bulunan Tansu Çiller'in de dinlenmesine karar vermiş, Çilleri'in ikamet ettiği İstanbul'da ifade verebilmesi için İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazmıştı.

 

Tansu Çillet 28 Şubat'ın bir darbe olduğu söyleyerek "28 Şubat geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” dedi.

Günün Diğer Haberleri