İşte Beklenen Karar

'14 Aralık operasyonu' kapsamında gözaltına alınan ve sorgulanan süreç tamamlandı. Mahkeme tarafından Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklandı.

GÜNCEL - 2014-12-19 14:45:53

'14 Aralık' soruşturması sona erdikten sonra Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ise serbest bırakıldı.

 

14 Aralık 'paralel yapı' operasyonu kapsamında soruşturmaların tamamlanması ardından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "terör örgütü yöneticiliği", Ertan Erçıktı, Tufan Ergder ve Mustafa Kılıçaslan ise "terör örgütü üyeliği" suçlamaları gerekçesi ile tutuklandı.

 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ekrem Dumanlı için yurtdışına çıkma yasağı getirildi.

 

KARACA: "ALLAH VAR GAM YOK"

 

Hakkında tutuklama kararı çıkan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, kararın açıklanması ardından iki elini açarak  "Allah var gam yok" dedi ve "Hayali senaryo ile tutuklama varsa, hayali bir karar var" sözleri ile tutuklama kararına tepkisini gösterdi. Ayrıca Karaca, hakkında tutuklama kararı verenlerin de bir gün sanık sandalyesine oturacakları iddiasında bulundu.

 

Hakkında tutuklama kararı alınan 4 isim:

 

Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder

Eski Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca

Eski Emniyet Müdürü Ertan Erçıktı

 

'14 ARALIK' SÜRECİ

 

'14 Aralık operasyonu' kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın aralarında buluduu 12 kişi hakkında "tutuklama" kararı alınmış 4 kişi "adli kontrol" uygulaması talebi ile mahkemeye sevk eilmişti.

 

Ekrem Dumanlı için "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" gerekçesi ile hapis cezası istemi vardı.

Hidayet Karaca ise hakkındaki suçlamalar için mahkemede sorgu hakimine ifade vermek istememişti.

Günün Diğer Haberleri