Fethullah Gülen Hakkında Yakalama Kararı

14 Aralık 'paralel yapı' operasyonu kapsamında yapılan bugünkü duruşmada Fethullah Gülen hakkında da yakalama kararı çıktı.

GÜNCEL - 2014-12-19 15:08:05

Bugün 14 Aralık operasyonu kapsamında duruşma yapıldı. Alınan kararda Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbeste bırakılırken Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "terör örgütü yöneticiliği" suçlaması ile tutuklandı ve "Terör örgütü liderliği" suçlaması ile Fethullah Gülen hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

 

AHMET DAVUTOĞLU: "FETHULLAH GÜLEN'LE İLGİLİ SORUŞTURMA NEYİ GEREKTİRİYORSA YAPILACAK!"

 

'14 Aralık Operasyonu' 'Fethulah Gülen' hakkında gelen bir soru üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" yanıtını vermişti.

Günün Diğer Haberleri