Çöpe Atılan Bebek Karınca Isırıkları ile Bulundu

Hindistan'da yeni doğmuş bir kız çocuğu çöp kutusunda terkedilmiş halde bulundu.

DÜNYA - 2014-12-19 15:40:39

Hindistan'ın orta kesimlerinde bulunan Bhopal kentinde, çöp kutusunda yeni doğmuş bir kız çocuğu bulundu. Polis tarafından yapılan araştırmalara göre, bebeğin doğduktan bir kaç saat kadar sonra çıplak olarak çöp kutusuna atıldığı söylendi. Bebek çöp kutusunda karıncalar tarafından ısırılmış şekilde bulundu. 

 

Terk edilmiş bebeğin ağlamalarını duyan Rajiv Patel adlı vatandaş bebeği bulması üzerine polise haber verdi. Polis ekipleri tarafından alınan bebek hastaneye kaldırıldı. Bebeğin durumunun ciddi olduğu söylendi.


ANNE DE BULUNDU

 

Ardından araştırma başlatan polis ekipleri bebeğin annesine de ulaştı. Annenin de hastanede tedavi gördüğü ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

 

BBC Hintçe'ye açıklama yapan üst düzey bir polis "Kadın hakkındaki şikayeti kaydettik. Kendisi tedavi olup iyileştiğinde sorgulamaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

 

Bebeğin neden terk edildiği belli değilken iddialar göre, Hindistan'da kız çocukları yerine erkek çocuklarının daha fazla tercih edilmesi sebebi ile bebek anne tarafından çöp kutusuna bırakıldı. Hindisatan'da hamile kalan vatandaşlardan kız çocuğu olacağını öğrenenlerin çoğu kürtaj yaptırırak bebeğini aldırıyor. Bu konuda ülkede birçok kampanya düzenlendi. Kampanyalarda "ülkede milyonlarca kızın kaybolduğunu" iddia ediliyor. 

Ülkede cinsiyet dağılımının da etkilendiği bu durum hakkında 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre Hindistan2da yedi yaşın altındaki 1000 erkek çocuğa 914 kız çocuğu düştüğü yayınlanmıştı.

Günün Diğer Haberleri