Kan Gruplarına Göre Diyabet Riski

Kan grubunun diyabet ile ilişki olacağının belirlenmesi ardından kan grubu '0' olanların diyabet riskinin daha az olduğu söylendi.

SAĞLIK - 2014-12-19 17:32:22

Diyabet riski ile alakalı olan kan grubu '0' olanların diyabete yakalanma risklerinin daha az olduğu tepsit edildi.

 

Buna göre ise, Fransız bilim insanlarının yaptıkları araştırmalara göre '0' kan grubu olan insanların tersine, kan grupları A, B ve AB olanların ise tip 2 diyabete yakalanma risklerinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.

 

Daha önce yapılmış olan ve 82 bin 104 Fransız kadının katıldığı araştırmayı Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü (INSERM) bilim adamları değerlendirdi.

 

Yapılan araştırmalar ve değerlendirmeler sonrasında kan grubu '0' olan kişilerin diybaet riskinin az olduğu kanısına varıldı.

 

Diğer kan gruplarından olan insanların ise diyabete yakalanma riskleri daha yüksek.

 

Kan grubu A olanların tip 2 diyabet riski yüzde 10, AB olanların yüzde 17 iken kan grubu B olanların ise diyabete yakalanma oranları yüzde 21.

 

Bilim insanları, bu sonuçların farklı milletlerden kişilerin ve erkeklerin de katılımları sonucunda yapılacak başka araştırmalar ardından doğrulanması ile birlikte kan grubunun diyabet riski taşıyanların belirlenmesinde ve tedavilerinde önemli rol oynayacağını belirtti.

 

Yapılan bu araştırmalarla ilgili sonuçların detayları ise INSERM internet sitesinde yayınlandı.

Günün Diğer Haberleri