Mardin'de Mayınlı Saldırıda 7 Asker Yaralandı

Mardin'de askerlere düzenlenen saldırıda 7 asker yaralandı.

GÜNCEL - 2014-12-22 15:38:49

Mardin'de PKK mezarlığında keşfe giden heyeti korumak için görevlendirilen askerlere düzenlenen saldırıda Mardin Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı ve 6 asker yaralandı.

 

MArdin Nusayin ilçesinde PKK mezalığında keşfe giden heyeti koruyan askeri aracın geçtiği sırada el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Düzenlenen bu saldırıda 7 asker yaralandı.

 

Elde edilen bilgilere göre Nusaybin'den Dağiçi ve Hisar köylerine PKK mezalığında keşfe giden hakim, katip ve 3 bilirkişinin güvenliği için askerler görevlendirildi. Askerlerin bulunduğu askeri zırhlı araca, araç Bogok Dağı bölgesinden geçtiği sırada kablo düzeneği bulunan el yapımı patlayıcı ile saldırı yapıldı.

 

Saldırı sonrasında 7 asker yaralandı. Yaralanan askerler Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Askeri araç ise kullanılmaz hale geldi. Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı. 

 

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

 

Genelkurmay Başkanlığı'nın olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada Mardin'de yapılan keşif sırasında zırhlı Kobra aracı geçerken mayın patlaması sonucunda tabur komutanının da araların da bulunduğu 7 asker yaralandığı belirtiliyor.

 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "Mardin Valiliği'nin oluru alınarak, Mardin ili Nusaybin ilçesi Dağiçi Mahallesi bölgesinde Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından yapılan keşif faaliyeti esnasında bir zırhlı Kobra aracının mayına basması sonucu zırhlı araç içerisinde bulunan Mardin Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ve 6 personeli yaralanmış, yaralılar Mardin Devlet Hastanesi’ne tahliye edilmiştir" 

Günün Diğer Haberleri