'Güdük Necmi'den Herkesi Üzen Haber

Türk sinemasının büyük üstadı Halit Akçatepe felç geçirdi.

MAGAZİN - 2014-12-23 09:52:21

Türk sinemasının usta oyuncusu Halit Akçatepe felç oldu. Oyuncunun doktoru, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

 

Türk sinemasının duayen oyuncusu, 'Hababam Sınıfı' nın 'Güdük Necmi' si 76 yaşındaki usta oyuncu Halit Akçatepe geçtiğimiz hafta rahatsızlandığı için hastaneye Eylül ayında da yoğun bakıma kaldırılmıştı.

 

Türk sinemasında Hababam Sınıfı'ndan Süt Kardeşlere kadarı sayısız filmde rol olan büyük usta Halit Akçatepe'nin sağlık durumu hakkında alınan bilgiye göre, oyuncu beyin damarlarındaki tıkanıklık sebebi ile vücudunun sağ tarafını kullanamıyor. Sanatçının doktoru Prof, Dr. Serdar Kahraman, sanatçının tedavilere cevap vermediğini, yürümek ve konuşmakta güçlük çektiğini, kendisinin bir kaç gün daha gözetim altında tutulacağının yanında Akçatepe'nin ilerleyen zamanlarda rehabilitasyon ve fizyoterapi tedavilerine başlayacağını söyledi.

 

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

 

Yeşilçam'ın yüzlerce filminde rol alan, büyük usta Halit Akçatepe 1 OCak 1938 yılında Ordu Ünye'de dünyaya geldi.

 

İlk filminde rol aldığında 5 yaşındaydı.

 

Doğduğu Ordu'da bulunan Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun olan Akçatepe 1956 yılında 5 yıl askerlik yaptı. 

 

Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Kemal Sunal ve Münir Özkul ile kamera karşısına geçtiği 'Tatlı Dillim' Türk sinema filmi ile büyük bir üne kavuştu.

 

Akçatepe 1960 yılında 'Ah Nerede Vah Nerede' filmi ve ardından 1963 yılında da 'Semaya Baktım Seni Gördüm', 'Gündoğarken' ve 'Yasak' filmlerini çekerek ününe ün kattı.

 

Yeşilçam'ın Keriz, Köyden İndim Şehire, Adile Teyze, Şen Dul, Yalancı Yarim, Süt Kardeşler gibi sayısız filminde rol alan büyük usta Halit Akçatepe 1975 yılında çekilen, hafızalara kazınan, hala ilk günkü gibi izlenmeye devam eden Türk filmi 'Hababam Sınıfı'nın da 'Güdük Necmisi'ydi. 

Günün Diğer Haberleri