Türkiye ile KKTC arasında sağlık protokolü imzalandı

Türkiye sağlık alanında çağ atlamaya devam ediyor. Son olarak, Türkiye ile KKTC arasında sağlık alanında 2 protokol imzalandı.

SAĞLIK - 2014-08-22 22:25:22

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle 2 protokole imza attı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapılan anlaşmaları önemli bulduğunu aktararak, Türkiye'de 12 yılda sağlıkta dönüşümle dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmeti sunumu ve dinamizmi yakaladıklarını bunu KKTC'ye aktarabileceklerini dile getirdi.

 

Sağlıkta hizmet kalitesinin her gün yenilenme bekleyen bir alan olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda başarıyı yakaladığını kaydeden Müezzinoğlu, hizmet kalitesinde yakaladıkları başarıyı KKTC’ye de aktarmaya hazır olduklarını belirtti.


TECRÜBELER PAYLAŞILACAK

Müezzinoğlu, sağlıkta dönüşüm ve sürdürülebilir sağlık hizmeti konusundaki tecrübelerini de aktarmaya hazır olduklarını belirterek, her alanda olduğu gibi bundan sonra da iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.


Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise, Türkiye ile her alanda nitelikli işbirliği ve bilgi alışverişi içerisinde olduklarını belirterek, doğal olarak sağlık alanında da Türkiye’nin tecrübe ve bilgiden yararlandıklarını aktardı.

Günün Diğer Haberleri