Sivas'ta Devrilen Yolcu Otobüsünde 1 Ölü 45 Yaralı

Sivas'ta devrilen yolcu otobüsünde 1 kişi hayatını kaybederken 45 kişi yaralandı.

GÜNCEL - 2014-12-23 10:13:30

Sivas'ın Akıncılar İlçesi yakınlarında buzlanma gerekçesi ile kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan yolcu otobüsünde 1 kişi hayatını kaybederken 45 kişi de yaralandı.

 

Tokat-Erzincan D-100 karayolu üzerinde Akıncılar İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Güllüce köyü yakınlarında meydana gelen kaza saat 02:45 sıralarında yaşandı. İstanbul'dan Ağrı'ya gitmekte olan 06 AS 3058 plakalı Tacettin İşleyen hakimiyetindeki yolcu otobüsü, istikametinde ilerlerken yerde oluşan buzlanma sebebi ile kontrolden çıktı ve yol kenarında kar birikintisine saplanarak sürüklendi, ardından şarampole yuvarlandı.

 

Şarampole yuvarlanan yolcu otobüsü ancak zeminde bulunan beton çeşmeye yaslanında durabildi. İhbar üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, jandarma, polis ve sağlık ekipleri geldi. Devrilen otobüsün altında kalan 42 yaşındaki Esat Kaya kurtarılamazken, 45 kişi ise yaralandı. Yaralanan kişiler Sivas, Akıncılar, Suşehri ve Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Kaza sırasında otobüs içerisinde sıkışan yolcular otobüsü vincin kaldıraması, AFAD ekiplerinin yardımı ile kurtarılabildi. Hayatını kaybeden yolcunun cesedi de sıkıştığını yerden çıkarıldı ve Suşehri Devlet Hastanesi morguna gönderildi. 

 

Yaşanan feci kazayla ilgili yapılan soruşturmalar devam ediyor.

Günün Diğer Haberleri