16 Yaşındaki Genç Kız Hastane Tuvaletinde Doğum Yaptı

Bolu'da 16 yaşındaki bir genç kız gittiği hastane tuvaletinde doğum yaptı.

GÜNCEL - 2014-12-23 12:24:19

Bolu'da 16 yaşındaki D.D. adındaki genç kız hastane tuvaletinde doğum gerçekleştirdi. 

 

Bolu'da bir hastane tuvaletinde doğum yapan genç kız, bebeği tıuvalette bırakarak kaçtı. Bebek daha sonra temizlik görevlisi tarafından bulunarak yoğun bakım servisine alındı. Tedavisi başlanan bebeğin annesi olan D.D.'nin polis tarafından alınan ifadesinde 18 yaşındaki erkek arkaşından hamile kaldığı öğrenildi.

 

Önceki gün İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde meydana gelen olay, muayene olmak için hastaneye tek başına gelen kızın tuvalette doğum yapması ile gerçekleşti. İkinci evliliğini yapman annesi ile birlikte yaşadığı öğrenilen 16 yaşındaki genç kız doğurduğu bebeği tuvalette klozetin yanına bırakarak hastaneden kaçtı. Tuvaletten gelen ağlama sesini duyan hastanede çalışan bir temizlik görevlisinin bebeği görmesi ardından olay ortaya çıktı. Temizlik görevlisinin haber verdiği hemşireler yere bırakılan bebepi alarak servise götürdü. Bebeğın götürüldüğü doktor kontrolleri ardından, yeni doğan bu kız bebeği yoğun bakımda tedavi altına alındı. İhbar üzerine hastaneye gelen polis ekipleri kamera kayıtlarını izleyerek bebeğin annesi 16 yaşındaki D.D.'yi tespit etti. D.D.'nin aynı mahallede oturduğu 19 yaşındaki erkek arkadaşından hamile kaldığı öğrenilirken olay Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne haber verildi.

 

D.D. ve haile kaldığı 19 yaşındaki erkek arkadaşının ifadeleri alındı. Ardından serbest bırakılan gençlerden D.D. ailesine teslim edildi. Bebeği korktuğu için tuvalete bıraktığı öğrenilen genç kızın bebeğinin babası ile evleneceği öğrenildi. Bebeğin tedavisi devam ediyor. Sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. 

 

Yaşanan olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Günün Diğer Haberleri