"Müslümanlar Giremez"

Avusturalya'da bir restoran sahibi, tabelasına "Müslümanlar Giremez" yazdırdı.

DÜNYA - 2014-12-23 12:44:53

Avusturalya'nın Queensland eyaletinde bir kasabada bulunan restoranın tabelasında yazan yazı tepki gördü. Restoran sahibi tarafından yazdırılan tabelada "Özür dileriz, Müslümanlar giremez" yazıyor.

 

Avusturalya'nın Queensland eyaletine bağlı Longreach kasabasında "Kartal Yuvası Bar ve Izgara" adındaki restoranın tabelasında yazan yazı özellikle Müslümalar tarafından tepki gördü.

 

"Kartal Yuvası Bar ve Izgara" adındaki restoranın sahibi John Hawkes, iş yerinin önünde bulunan ve günlük menülerin yazıldığı tabelaya ''2 bin sene önce Hazreti İsa suyu şaraba değiştirdiği için haber başlıklarına çıkmıştı. Gelenek devam ediyor, biz de parayı biraya çeviriyoruz. Özür dileriz, Müslümanlar giremez'' yazısını yazdı.

 

Helen Day, bu tabelanın fotoğrafını sosyal medyada paylaşınca gündem konusu olan yazıya olumlu olumsuz tepkiler yağdı.

 

Tabela resimlerinin görülmesi ve tabelada yazan yazının duyulması ardından yaklaşık 200 telefon aldığını söyleyen restoran sahibi Hawkes, bu telefonlardan bir kısmının tepki amaçlı olmasının yanı sıra bir kısmının ise destek amaçlı olduğunu söyledi.

 

Yazıyı hangi amaçla yazdığını açıklamayan restoran sahibi, yazının tabelada 9 saat kaldığını dile getirdi ve bu yazının sosyal medyada bu kadar tepki göreceğini düşünmediğini söyledi.

 

"ŞANSSIZ BİR OLAY"

 

Longreach kasabası Belediye Başkanı Joe Awens yaşanan bu olayın üzücü olduğunu belirterek ''Yaklaşık 3 bin nüfusa sahip Longreach, her inanca, her ırka açık bir yer. Böyle bir şeyin çıkması şansız bir olay'' diye açıklama yaptı.

 

Günün Diğer Haberleri