Reza Zarrab'ın Paraları Faizi ile İade Edilecek

İşadamı Reza Zarrab'ın paraları faizi ile iade edildi.

SİYASET - 2014-12-23 15:00:46

17 Aralık soruşturmasında işadamı Reza Zarrab ile tutuklanan Abdullah Habbani'nin iş yerinde ele geçirilen paraları ve altınları bugün faizi ile birlikte geri verildi.

 

17 Aralık Yolsuzluk Soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab ve "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" ile "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçları gerekçesi ile Abdullah Habbani tutuklanarak gözaltına alınmıştı. Ayrıca Habbani'nin iş yerinde de bir miktar para ve 5 kilogram külçe altın ele geçirilmişti. Ele geçirilen bu para ve altınlar bugün 55 bin lira faiz ile iade edildi.

 

Abdullah Habbani işadamı Rıza Zarrab'a yakınlığı ile de biliniyor. Habbani'nin el konulan ve bir yıldır adli emanette bulunan para ve altınlarının bu zaman diliminde 55 bin lira faiz getirdiği öğrenildi. Habbani'ye paralarının yanında el konulmuş olunan 2 kilogram külçe altınları da geri verildi.

 

PARALAR ORTA BOY VALİZ VE SIRT ÇANTASI İLE TAŞINABİLDİ

 

Paralarını almak için banka şubesine giden Habbani uzun süre bankada kaldıktan sonra valize konulan paralarını geri aldı. Adliyeden 5 kişi, orta boy bir bavul ve sırt çantasıyla ayrılabildi.

 

 

Aralarında ünlü işadamı Reza Zarrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan'ın da bulunduğu 53 kişi hakkında, 17 Ekim tarihinde 17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından "Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı" gerekçesi ile takipsizlik kararı verilmişti.

 

TAKİPSİZLİK KARARI İTİRAZINA RED

 

Takipsizlik kararına tek itirazı 64 sayfalık bir dilekçe hazırlayan eksi Fatih emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce yapmıştı. Ancak bu itiraz İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce rededilmişti.

 

İtiraza rağmen takipsizlik kararı kesinleşince para ve altınlarına el konulan Abdullah Habbani ve Barış Güler'in de paralarının faizleri ile geri verileceği belirlenmiş oldu.

 

Alınan bu karar ve gelişmeler ardından Habbani'nin şirketinde ele geçirilen paraların iadesi için işlemler başlatıldı. Habbani avukatları savcılığa başvurdu. Avukatların savcılık başvurusunda Habbani'nin paralarının ve 2 kilogram külçe altınlarının geri verilmesini istedikleri talebi yer aldı.

 

PARALAR 55 BİN LİRA FAİZLE GEİ VERİLDİ

 

Değer kaybetmemesi için 17 Aralık operasyonunda Habbani'nin şirketinde ele geçirilen 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin Dolar bir bankaya yatırılmıştı. Paralara ele geçirildiğinden bu yana tam 55 bin lira faiz geldi. Yine Habbani'nin şirketinde ele geçirilmiş olan 2 kilogram külçe altın ise adliyenin adli emanet odasında tutulmaktaydı.

 

Bugün İstanbul Adalet Sarayı'na giderek paralarını geri alabilmek için imza atan Habbani ardından adli emniyette bulunan 2 kilogram külçe altınını da geri aldı.

 

BARIŞ GÜLER DE PARALARINI FAİZİ İLE GERİ ALACAK

 

17 Aralık soruşturmasında 350 bin TL, 350 bin Euro, 90 bin Doları'na el konulan bir diğer isim olan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in de el konulan paraları faizi ile geri verilecek.

 

Barış Güler'in bu paralarına ele geçirildiği andan itibaren 20 bin TL faiz geldi. Paraların alınması için savcılığa Güler tarafından henüz bir başvuru yapılmadı.

 

Yine 17 Aralık operasyonunda eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ele geçirilen 4,5 milyon dolar hakkındaki kararı ise İstanbul Valiliği açıklayacak.

Günün Diğer Haberleri