Erdoğan, Putin'i aradı

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla aradı. İkili, görüşmede enerji başta olmak üzere ortak yatırımları ve ülkelerarası ilişkileri ele aldı. Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyi düzeye geleceğinin altını çizdi.

SİYASET - 2014-08-22 22:29:20

Türkiye'de halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede liderler enerji alanında ortak projelerin gerçekleştirilmesi dahil ikili ilişkilerde güncel konuları ele aldı.

 

Yapılan açıklamada Rus-Türk işbirliğinin gelecekte de artırılması yönünde olumlu mesajlar verildiği kaydedildi.

 

Öte yandan Erdoğan-Putin görüşmesinde, iki ülke arasındaki gündem maddeleri hakkında görüş alışverişinde de bulunulduğu belirtildi. Erdoğan ayrıca telefon görüşmesinde cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin daha da artacağına inandığını kaydetti. Erdoğan ve Putin’in, yaptıkları telefon görüşmesinde, önümüzdeki süreçte iki ülkenin sıkı temas halinde olacakları vurgulandı.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etmişti. Erdoğan'ın, telefon görüşmesinde Putin'e teşekkürlerini ilettiği de aktarıldı.

Günün Diğer Haberleri