Arto'ya Hapis Şoku

Polise hakaret ettiği gerekçesi ile şarkıcı Arto'ya hapis istemi ile dava açıldı.

MAGAZİN - 2014-12-23 18:48:53

'Arto' olarak bilinen şarkıcı Harutyun Dalga, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde pasaport kontrolü sırasında polis memuruna hakaret ettiği sebebi ile 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi ile açılan davada yargılanacak.

 

Konuyla ilgili iddianname Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. İddiannamede Atatürk Havaalimanı Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nde görev yapmakta olan polis memuru Coşkun Çelikten'in beyanına yer verildi.

 

Müşteki polis memuru Çelikten'in polise verdiği ifadede, 29 Nisan tarihinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde pasaport kontrolü yapıldığı sırada 30 numaralı kontuarda sırada bulunan şarkıcı Harutyun Dalga sırasını beklemeyip "business" yolcusu olduğunu söyleyerek işlemlerinin yapılmasını istediği bilgileri yer alıyor. İfade, polis memuru Çelikten'in, karşıda bulunan TGS personeline müracaat ettikten sonra personelin de "business" olduğunu göstermesi halinde işlem yapacağı şeklinde şüpheliyi uyardığı şeklinde devam ediyor. 

 

Bu uyarı üzerine şarkıcı Arto, polis memuru Çelikten'e "Ne yapmaya çalışıyorsun? Ben ünlüyüm diye mi bana bunu yapıyorsun, terbiyesiz" diyerek hakarette bulunduğu iddia ediliyor.

 

Olayla ilgili olarak şarkıcı Dalga'nın ifadesinde ise kendisinin polis memuruna hakaret içerikli cümle kurmadığı yer alıyor. Ayrıca kendisinin sırayı ihlal etmediğini de ifadesinde belirten şarkıcı, buna rağmen polis memurunun kendisini sırayı ihlal ettiği ithamıyla TGS bankosuna haksız olarak yönlendirme isteği karşısında bu cümleyi sarf ettiği söylüyor.

 

Hazırlanan iddiannamede şarkıcı Harutyun Dalga hakkında "kamu görevlisine hakaret" gerekçesi ile 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Günün Diğer Haberleri