Balkondan Böyle Yardım İstedi

Edirne'de eşi tarafından dövülerek eve kitlenen kadın balkona çıkarak çevredikilerden yardım istedi.

GÜNCEL - 2014-12-23 20:31:39

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde eşi 42 yaşındaki D.D. tarafından dövüldükten sonra eve kitlenen 28 yaşındaki A.D., kitli kaldığı evin balkonuna çıkarak yardım istedi. Kadının yardım çağrısı üzerine çevre sakinleri itfaiyeye haber verdi. Binanın ikinci katında balkonda bulunan kadın, ihbar üzerine gelen itfaiyenin yangın merdiveni ile indirildi.

 

Yaşanan olay, Edirne İspat Cami Mahallesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinde saat 10:00 sıralarında meydana geldi. 2 çocuk annesi A.D. ilk eşi vefat edince 1 ay önce tanıştığı işsiz olan D.D. ile ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Alınan bilgilere göre, D.D. evlendikten sonra eşine şiddet uygulamaya başladı. Bu sabah da çiftin arasında başlayan tartışma kavgaya dönünce D.D. eşi A.D.'yi dövdü ve ardından kapıyı üzerine kilitleyerek evden çıktı.

 

A.D. yaşadıkları ardından gözyaşları içerisinde balkona çıkarak çevrediklerden yardım istedi. Kadını gören vatandaşlar polise haber verdi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın merdiveni ile aşağıya indirilen genç kadın polise verdiği ifadede A.D.'nin kendisine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini anlattı. A.D. balkondan indirildikten sonra ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

 

D.D.'nin yakalanması için polis ekipleri yakalama çalışmaları başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

 

SERBEST BIRAKILDI

 

Polis ekipleri tarafından eşini dövdükten sonra kapıyı üzerine kilitleyerek evden ayrılan koca D.D.'nin yakalanması için arama çalışmaları sonucunda D.D. yakalanarak gözaltına alındı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan D.D. daha sonra serbest bırakıldı.

 

A.D. ise Keşan Devlet Hastanesi'nde ayakta yapılan tedavisi ardından taburcu edildi. A.D. eşi D.D.'den şikayetçi oldu. Koruma talebinde bulunmayan kadın Keşan'da yaşayan ailesinin yanına gitti.

Günün Diğer Haberleri