Diyarbakır Maçında Büyük Ayıp!

Diyarbakır'da Atatürk Stadı'nda oynana maçta okunan İstiklal Marşı sırasında ıslıkla protesto yapıldı.

SPOR - 2014-12-23 21:28:05

Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray arasında yaşanan karşılaşmada, karşılaşma başlamadan okulanan İstiklal Marşı ıslıklandı.

 

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu üçüncü maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray karşılaşması bugün Atatürk Stadı'nda oynandı. Maç öncesinde takımlar sahaya çıktıktan sonra Milli marşımız İstiklal Marşı okundu. Hoparlörden İstiklal Marşı'mızın okunduğu sırada stat içerisinden bir uğultu yükseldi. Yükselen uğultu ardından ise statta ıslık ve 'yuh' sesleri yükseldi.

 

Yaşanan bu kötü olay karşısında il yöneticileri, konuk takım oyuncu ve yöneticileri oldukça üzüldü.

 

ÖCALAN PANKARTLARI AÇILDI

 

Oynanancak maç öncesinde de Galatasaray otobüsü taşlı saldırıya uğramıştı. Ayrıca Atatürk Stadında oynanan maç sırasında bir grup Diyarbakır taraftarı Abdullah Öcalan için 'Seni seviyoruz, seni seveni daha çok seviyoruz' yazılı bir pankart açtı. Bu pankartın yanısıra  statta 'Özgürlük haykırmaktır, spor başkaldırıdır', 'Kürdistan uyuma, Roboski'yi unutma' pankartları da görüldü.

 

Diyarbakır'a maç için gelen Galatasaylı ekibi taşıyan otobüs stad yakınlarında bir grup tarafından taşlanmıştı. Yaşanan olayların engellenmesi ve grubun uzaklaştırılması için polis ekipleri biber gazı ile müdahalelerde bulundu. Sarı-kırmızılı kafile, ancak geniş güvenlikler ie stada girebildi.

 

Karşılaşma için şehirde de çıkabilecek diğer arbedelere karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yoğun ilgi gösterilen karşılaşmada pankartlar açıldı.

 

Karşılaşma için stada 4600 taraftar alındı. İlk kez rakip takımla ev sahibi takım taraftarları Atatürk Stadı'nda yanyana oturdu.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galataasaray karşılaşmasını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya  Önder, Altan Tan, Mülkiye Birtane ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle protokolden izledi.

Günün Diğer Haberleri