Vatandaşların Dikkatine ... Son 7 Gün

Vergi borcu ve trafik cezası olanlara son 7 gün. Torba yasası tarafından yapılandırma fırsatı getirilmişti. Vatandaşların bu fırsattan yararlanarak faiz sıkıntısına girmemeleri için sadece bir haftaları kaldı.

EKONOMİ - 2014-12-25 10:39:17

Emlak vergisi, motorlu taşıtlar, trafik cezası, çevre temizlik vergisi, üniversite kredisi borçalarını yapılandırarak peşin ya da taksit ödemek isteyen vatandaşlar 31 Aralık mesai bitimine kadar zamanları var.

 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

 

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları için belediyeleri başvurulmalı. Herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için yetkililer tarafından vatandaşların borçlarını son güne bırakmamaları öneriliyor.

 

Motorlu taşıtlar vergisi ile trafik para cezası bor.ları Gelir İdaresi internet adresi www. gib.gov.tr üzerinden bağlı bulunan vergi dairesine posta yolu ile ya da şahsen başvurulabilmektedir.

 

Trafik para cezası ve vergi borcunu yapılandırmak için başvuran vatandaşlar, peşin, ya da ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12, 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini seçecek. 6 taksitte 12 ayda yapılacak ödemelerde 1.05, 9 taksitte 18 ayda yapılacak ödemelerde 1.07, 12 taksitte 24 ayda yapılacak ödemelerde 1.10, 18 taksitte 36 ayda yapılacak ödemelerde ise 1.15 katsayısı esas alınacak.

 

Peşin ya da taksit ödemeli borçları 2 Şubat'ta yatırılacak.

Günün Diğer Haberleri