İki Üniversitede Kavga

Ankara Gazi Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğrenciler arasında kavga çıktı.

GÜNCEL - 2014-12-25 16:23:31

Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenciler arasında kavga çıktı. Karşık görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya son verebilmek için çevik kuvvet ve özel güvenlik ekipleri biber gazı ile müdahalelerde bulundu. Polisin fakülte içinde aldığı güvenlik önlemleri devam etmekte.

 

Ankara'da yaşanan bu olaylara benzer bir durum da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde yaşandı. Karşıt görüşteki öğrencilerin yaşadıkları kavgada 55 kişi gözaltına alındı. 5 öğrencinin üzerlerinden çıkanlar ise görenleri şaşırttı.

 

KSÜ Avşar Yerleşkesi'nde bulunan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi binasına bir grup öğrenci geldi. Gelen öğrenciler fakülte camlarını kırdıktan sonra Fen Edebiyat Fakültesi binasına kaçtı.

 

Polis ekipleri taraflara engel olabilmek için olaya biber gazı ile müdahale ederken olaylara karıştığı iddia edilen yaklaşık 55 kişi gözaltına alındıkran sonra sağlık raporu için Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne götürüldü.

 

Avşar Yerleşkesi'ne doğru halk otobüsü ile giden bir grup öğrencinin bulunduğu otobüsü durduran polis, otobüste arama yaptı. Öğrencilerin üzerinde 5 bıçak, bir kanca bulundu. Öğrencilerin sağlık raporlarının alınması ardından öğrenciler polis merkezine götürüldü.

 

KSÜ Avşar Yerleşkesi'nde dün de bir grup öğrenci toplanarak arkadaşlarının darbedildikleri gerekçesi ile yürüyüş yapmak istemil, yaşanan gerginlik sebebi ile üniversiteye çok sayıda polis ekipleri gelmişti. Yürüyüş için gelen yaklaşık 100 öğrencinin taş ve sopalarla dahil olduğu olaya polis ekipleri müdahale etmişti.

Günün Diğer Haberleri