Kılıçdaroğlu: "Gencin Hapiste Durması Doğru Değil"

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasından tutuklanan liseli genç için Kılıçdaroğlu 'O gencin bir dakika bile hapiste durması doğru değil' dedi.

SİYASET - 2014-12-26 12:53:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz 16 yaşında olan liseli bir gencin Cumhurbaşkanı Erdoğon'a, yaptığı bir konuşma sırasında 'hakaret' ettiği gerekçesi ile tutuklanana ardından da yapılan itirazlar sonucunda serbest bırakılan M.E.A.'nin serbest bırakılmasını değerlendirdi.

 

Beykent Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liseli gencin serbest bırakılması ile ilgili de konuştu.

 

Konya'da 'Devrim şehidi Kubilay'ı anma töreni'nde konuşma yapan 16 yaşındaki genç konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli cümleler kurduğu sebebi ile tutuklanmıştı. M.E.A. hakkında yapılan itirazlar ardından 'tutuksuz yargılanma' kararı verildi. Kemal Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruya “16 yaşında ki bir çocuğun bir dakika bile hapiste kalması doğru bir olay değil. Hatanın gecikmiş olarak düzeltilmesi güzel bir şey" yanıtını verdi.

 

Liseli M.E.A. 5 hafta önceye ait olduğu sanılınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çekindiği bir fotoğrafı Instagram sayfasında paylaşmış altına da ’Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile gençlik kollarının önümüzdeki günlerini konuştuk’ notunu yazmıştı.

Günün Diğer Haberleri