Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Karısını doğumgününde, boşanma davası açtığı gerekçesi ile öldüren koca için ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıl hapis cezası verildi.

GÜNCEL - 2014-12-26 16:08:38

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, karısının boşanma davası açtığı adam iddialara göre doğumgününde karısını kurşun yağmuruyla öldürdü. Öfkeli koca için ağırlaştırılmış müebbetle 2 yıl hapis isteniyor.

 

"Kasten eşini öldürmek" suçundan yargılanan 45 yaşında şöforlük yapan İsmail Ay, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugun son duruşmasına çıktı.

 

"O ZAMAN SENİN ÖLÜM GÜNÜN OLSUN"

Tutuklu sanık İsmail Ay'ın, kendisine 6 ay önce boşanma davası açan 33 yaşındaki karısı Emel Ay'ı doğumgününde hem de kızları önünde "O zaman senin ölüm günün olsun" sözlerini söyledikten karısını kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü iddia ediliyor. Bugün son duruşması gerçekleşen olayda tutuklu sanık Ahmet Ay, son söz olarak mahkemenin takdirine sığındığını söyledi.

 

Eşini kurşunlayarak öldürülen öfkeli eş ardından kendi çenesine de ateş ederek intihar etmek istemişti. Ahmet Ay'ın yaşadıklarından duyduğu pişmanlık da verilen karara etki etmedi.

 

MAHKEME KARARI AÇIKLANDI

Kısa süren duruşmanın ardından mahkeme kararını verdi. Duruşmadıki tavırları sebebi ile mahkeme heyeti başkanı sanığı akıl sağlığı tespiti yapılması üzere hastaneye sevk etti. Hastanede akli sağlığının yerinde olduğu tespit edilen İsmail At "kasten eşini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

Karar hiç bir indirimle değiştirilmezken sanığa ayrıca "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefe" suçundan da 2 yıl hapis cezası verildi.

 

Günün Diğer Haberleri