Gazze'de son durum

İsrail’e muhbirlik yaptıkları iddia edilen 18 Filistinli idam edildi. İdamlarla İsrail’e destek verenlerin en ağır şekilde cezalandırılacağı gösterilmek isteniyor. Ayrıca Gazze'de ölenlerin sayısı 2 bin 95'e yükseldi.

DÜNYA - 2014-08-23 09:01:47

Hamas kaynaklarından alınan bilgiler doğrultusunda İsrail'e muhbirlik yaptıkları iddia edilen 18 kişi idam edildi. İnfazların Hamas’ın dışındaki silahlı Filistinli gruplar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ifade ediliyor.

 

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin ez-Zevayide beldesinde Ebu Dahrac ailesinin evini hedef aldığı saldırıda, 2'si kadın 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı  belirtildi.

 

2 BİN 95  FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Alınan son bilgilere göre 561'i çocuk, 258'i kadın ve 98'i yaşlı 2 bin 95 kişi Gazze saldırılarında yaşamını yitirdi. 3 bin 189'u çocuk, bin 994'ü kadın, 388'i yaşlı olmak üzere 10 bin 500'den fazla kişi de yaralandı.

İsrail ise şimdiye kadar 64 asker ve 3 sivilin öldüğünü açıkladı.

 

İsrail 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

 

İngiltere, Fransa ve Almanya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısında bulunan bir karar çıkarmaya çalışıyor. İsrail ile Filistinli gruplar arasında kalıcı ateşkes sağlanması için taraflara bağlı heyetlerin, müzakerelere yeşil ışık yaktığı bildirildi.

Günün Diğer Haberleri